Swimming stones

Тия дни ме е напитил някакъв от тия гадни летни вируси. И трябва с нещо да си отвличам вниманието от постоянната болка в стомаха докато не лежа и гледам безцелно. Та… седнах да си поиграя малко с Sylenth1 и energyXT. Общо взето не излизаше нищо, но накрая взе че се пръкна това: Swimming Stones. Пак само нахвърляна идейка и микса е ужасен – няма наслагани eq-та дори. Особено тоя sub-bass синт ми е много съмнителен дали ще излезе като хората. Но пък кика и перкусиите ми хареса как станаха – всичките влизат в един канал и там ръчнах Camel Phat. Напоследък стана един от любимите ми плъгини заедно с Camel Space. Страхотия. Малко са скъпички, но мисля, че напълно си заслужават.

Пробвам още един трик с тия два плъгина. Слагам ги на сенд канала на някой синт, с CamelPhat отрязвам малко честотите и слагам малко distortion и компресия. След това сигнала отива в Camel Space за delay/reverb и разни такива. Понякога лееекичко добавям и trance gate. В Aquamarine го пробвах също, въпреки че не се чува много понеже синта се зарови в микса. Като ми дойде музата ще го изровя 🙂
По този начин се получава нещо като дублиране на основния синт. Въпроса е цялата хамалогия се напасне добре, че да не се “бият” много честотно двете линии.

Очаквано EnergyXT2 вече е малко по-стабилно. Въпреки, че на 2-3 пъти заби когато процесора беше по-натоварен. Дано го пооправят още, че много трудно се работи така 🙁
Напоследък го ползвам колкото да си натракам бързо някаква идейка или да тествам нови VST-та.

Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

3 Comments