Пак разни…

Уикенда бях малко по родните места (т.е. Разград). Не си бях ходил от доста време (достатъчно, че да ме е срам да кажа откога).

Хубаво е да се прелита през родното гнездо. Дава перспектива някак. А и е готино поне за ден-два да походиш по добре изчистени улици и да не гледаш камари с боклук. И спокойствие – като санаториум. Жалко, че времето беше малко калпаво и не ставаше за по-дълги разходки. Посягайки към ключа за апртамента си дадох сметка, че това е ключа, който нашите ми връчиха някъде между предучилищната и първи клас. Същия. Само дето тогава беше на една бяла връв и седеше на врата ми. И вече е изцяло жълт и липсва надписа “метал”.  Преди около 24-25 години. Сега е на един червен ключодържател, който си купих от една екскурзия до Велинград. Може би когато бях 5-ти клас. Или 4-ти. Имам някакъв смътен спомен за нещо като пазарче и някаква голяма локва с водни колелета.
Е… имаше ги и неприятните неща. Като некролозите на входа. Верно, че тези хора не съм ги виждал отдавна. И едва ли в последните 10-на години съм разменил повече от 3-4 пъти “добър ден” с тях. Но все пак ми стана доста тъжно. А и чичо Кольо ни е водил за риба… и той ни пусна за пръв път да гледаме първия Терминатор… Хъх…

За изпът от автогарата си взех първата част на “Лявата ръка на мрака” на Ле Гуин. Жалко обаче, че дните станаха толкоз къси и успях да прочета само първата глава. Или разказ. Или както там е разделено. Доста увлекателно. Хареса ми много. А и беше крайно време да прочета нещо дето няма къдрави скоби на почти всеки ред. Ако схващате на къде бия.

Успях да наваксам и малко със сериалите: Dexter отива на добре. Все още ми е интересен. Fringe е на зле. Баси – само клишета. Стана ми досаден до толкова, че мисля да го зачеркна от списъка – и без това едва намирам време. The Office си е все същия – само Пам ми липсва малко, появява се прекалено рядко.
Бях си приготвил и пилотната серия на Crusoe. Но някак не стигнах до нея.
А новата звезда е “30 Rock” и Тина Фей. Знам, че сега е особено популярна заради ролята си на Сара Пейлин (или както там се спелва името на тая откачалка). Но ме кефи много.

Всеки път като настане това време на годината (т.е. наближи ми рожденния ден) и ми се скапа настроенито и морала ми падне на -2, забягвам с някой сериал. Миналата година беше The Office, по-предната – Scrubs и House, Futurama… А тая година е 30 Rock. С нетърпение чакам да почне трети сезон в четвъртък. Дори Алек Болдуин, който по принцип не ми е любимец не ме дразни толкоз много. А Тина я гледам като хипнотизиран. Миналата година гледах така и Джена Фишер от The Office 🙂

А… да… преди седмица – две гледах и първата серия на Life on Mars – американското издание. Еми… не ми хареса. Дори Харви Кайтел не ме накефи как седи. Английските актьори ми допадаха повече – всичките. И не го казвам от някаква принципна позиция, че американските варианти на UK сериали са кофти. Не… американския офис примерно ми хареса повече.

Та… тъй… отивам да си пусна последните серии от втори сезон на 30 Rock… не ми се прави нищо друго. Само ще изчакам да свърши Wasted Years на Maiden… поне 2-3 пъти…

Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

4 Comments

 1. Posted October 29, 2008 at 11:13 am | Permalink

  Вярно, че Fringe нещо не отива много на добре, но дъртака ми е забавен, а и мацката ми е странно симпатична. Мисля да му дам шанс до края на сезона поне… ако не го спрат преждевременно.

 2. tuzemec
  Posted October 29, 2008 at 11:16 am | Permalink

  Мда… има нещо такова с мацката. И мен взе да ми става симпатична. Ама тая серия последно дето гледах, с тоя дето фъргаше ток – много куца беше.

 3. Posted October 29, 2008 at 3:54 pm | Permalink

  Ееее много носталгичен разказ, а колкото до сериалите аз гледам the wire и ми хареса. Гледа ми се нещо космическо или нещо Руско от типа Бандитски Петербург, който между другото също много ми хареса. Абе въпрос на вкус – казало кучето и се облизало под опашката.

 4. tuzemec
  Posted October 30, 2008 at 10:08 am | Permalink

  “The wire” ми го похвалиха и други хора… ще се пробвам да го вместя в програмата за някой и друг епизод 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

 • Categories

 • Recent Comments

  • Tuzemec: Уф… това беше преди 2 години 🙂 Даже повече. Тогава нямаше обмитявания и митници. След това май...
   2271 days 22 hours
  • Dimitar: Здравей! Имаше ли накакви проблеми с доставката? Трябваше ли да ходиш до митница да ги обезмитяваш?...
   2274 days 9 hours
  • nname: много ревърб си пуснал, може леко да се “опразни” микса за да изпъкнат и ударните инструменти...
   2396 days 6 hours
  • ivan: интернет експлорер 6 не трябва да се маха! защо всички искате да я махнат на мен ми харесва и аз искам да не я...
   2406 days 3 hours
  • nname: продай го за каса уиски на Астрал за поредния им албум 🙂
   2636 days 4 hours
 • RSS Links