Усмивка от старите ленти…

Нещо се рових по разни прашасали директории и намерих скрийншоти за едно ниво на Counter Strike, което бях почнал когато играта беше някъде около версия 1.0 🙂 Нещо като реплика на cs_estate – основно него цъкахме по това време.

Това с правенето на нива за игри винаги ми е било тръпка. Още откакто ми попадна някакъв редактор за DooM. Единицата. А може би и от преди това – когато се опитвахме да правим куест на Pascal. А аз още нищо не разбирах от програмиране и мониторите бяха с по 16 цвята. Вторият ми опит за куест беше доста по-наредничав – за графиката ползвах първия MAX (или май беше 3ds v2) и се опитвах да разбера идеята на обектно-ореантираното програмиране.  Бях направил няколко стаи и до една стена имаше меч, който можеше да се вземе. Кроях и планове за система за пътуване между отделни “населени места”. Историята на играта ми беше леко мъглива, ама тва бяха подробности.

Понякога малко съжалявам, че не попаднах някак в гейм-индустрията. Но пък нито бях художник, нито някакъв сносен програмист. Но имах разни идеи, които ми се мотаят в главата и до днес. Че и се размножават 🙂

Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

 • Categories

 • Recent Comments

  • Tuzemec: Уф… това беше преди 2 години 🙂 Даже повече. Тогава нямаше обмитявания и митници. След това май...
   2570 days 0 hours
  • Dimitar: Здравей! Имаше ли накакви проблеми с доставката? Трябваше ли да ходиш до митница да ги обезмитяваш?...
   2572 days 11 hours
  • nname: много ревърб си пуснал, може леко да се “опразни” микса за да изпъкнат и ударните инструменти...
   2694 days 8 hours
  • ivan: интернет експлорер 6 не трябва да се маха! защо всички искате да я махнат на мен ми харесва и аз искам да не я...
   2704 days 5 hours
  • nname: продай го за каса уиски на Астрал за поредния им албум 🙂
   2934 days 6 hours
 • RSS Links