Най-златното злато…

zlato
Имам страхотен спомен от една детска книга – “Най-златното злато” на Петя Караколева. И с риск да си разваля хубавите детски спомени почнах да я издирвам тук-таме преди време.

Накрая една колежка ми препоръча книжарница Ирида. Имат доста богат каталог от стари книги, а така също може да си поръчаш някакво заглавие. И точно това направих и аз де. Отговориха ми доста бързо, че в момента я нямат но когато им попадне ще ми се обадят. Всичко това беше преди няколко месеца. Почти бях забравил за тая си поръчка. За това и останах много изненадан когато онзи ден получих мейл с добрата новина, че книгата има ново издание. Автоматически поръчах две бройки – едната за мен, другата за подарък 😉

Малко се разочаровах от новата корица, понеже старата си беше една шаренка такава и на нея имаше пресенце и разни други животинки. Доколкото разбрах от човека, доставил ми книгите, това издание е благодарение на роднините на авторката и явно не разполагат с много финанси. А тази книга заслужава да е шарена. Заслужава да изглежда… хм… примерно като “Ерик” на Тери Пратчет. Пък дори и само защото стила леко ми напомня на неговия.

Ако все пак съм заинтересувал някой какво представлява тази книга – ето малък откъс. Приятно четене. И благодарности на Виктор от Ирида!

Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

 1. TauMaster
  Posted June 30, 2009 at 9:27 am | Permalink

  Аз пък издирвам от много отдавна една стихосбирка – “Олелии” се казва, ама никъде не мога да я намеря.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

 • Categories

 • Recent Comments

  • Tuzemec: Уф… това беше преди 2 години 🙂 Даже повече. Тогава нямаше обмитявания и митници. След това май...
   2271 days 22 hours
  • Dimitar: Здравей! Имаше ли накакви проблеми с доставката? Трябваше ли да ходиш до митница да ги обезмитяваш?...
   2274 days 9 hours
  • nname: много ревърб си пуснал, може леко да се “опразни” микса за да изпъкнат и ударните инструменти...
   2396 days 6 hours
  • ivan: интернет експлорер 6 не трябва да се маха! защо всички искате да я махнат на мен ми харесва и аз искам да не я...
   2406 days 3 hours
  • nname: продай го за каса уиски на Астрал за поредния им албум 🙂
   2636 days 4 hours
 • RSS Links